Når du skal melde opp kandidater til en prøve, har du følgende alternativer:

• Manuell registrering (Fra liste / Søk etter eksisterende kandidat / opprett ny kandidat)
  • Flytte eller kopiere kandidater fra en prøve til en annen  <1:31 ut i videoen beskriver vi dette>

Fra Liste (mine kandidater)

Når du er i prøven, trykk på knappen Legg til kandidat.

Da får du opp et vindu med kandidater som allerede er registrert.

Når du klikker på knappen Meld opp, vil vinduet forsvinne og kandidaten bli lagt til kandidatlisten på prøven.

Søk etter eksisterende kandidater (alle kandidater)

Her kan du søke etter kandidatene som allerede er registrert. Søk med ID-nummer, kandidatnummer, fornavn eller etternavn

Skriv inn søket ditt og deretter trykk Enter eller Søk.

Hvis du får treff på søket ditt, kan du trykke på knappen Meld opp. Vinduet vil da forsvinne, og kandidaten blir lagt til kandidatlisten på prøven.

Opprett ny kandidat

Før du registrerer en ny kandidat, bør du søke etter kandidaten i systemet.

Trykk på Legg til kandidat inne på prøven. Velg fanen Opprett kandidat. Trykk deretter på knappen Opprett ny kandidat.

Når du oppretter en ny kandidat, må du nå fylle ut obligatoriske felter som fornavn/etternavn.

Det er også viktig med gyldig e-post og mobilnummer for at kandidaten blant annet skal kunne motta informasjon som blir utsendt.

Slett / fjern kandidat fra prøve

Det er mulig å slette kandidater fra prøver og påmeldingslister.

Marker de kandidatene som skal fjernes fra prøven og velg Slett valgte. Kandidatene fjernes da kun fra prøven, men ikke fra kandidatlisten.